Close button

Virgin показала концепт транспорту майбутнього

Virgin показала концепт транспорту майбутнього

Днями кампанія Virgin, яка займається створенням надзвукової капсули Hyperloop для швидких міжміських подорожей, випустила прес-реліз і відео, в якому показала, як буде виглядати інтер'єр її дітища, повідомляє 3DNews.

В опублікованому концепт-відео демонструється повний процес подорожі на капсулі Hyperloop. Як станцій кампанія планує створити унікальні вокзали, що поєднують в собі елементи природи і футуристичного дизайну. Інтер'єр самих капсул теж підкоряється цьому правилу, як каже Джон Баррет (John Barret), генеральний директор Teague (компанія-партнер, з якої Virgin працює над дизайном): «Смуги зелені і текстури дерева ламають стереотип про звичну естетику громадського транспорту. На наш погляд, Hyperloop є чимось оптимістичним і свіжим. Все освітлення всередині, включаючи дисплеї, динамічно настроюються системою під час поїздки». Тут Джон має на увазі, що динамічна система освітлення допоможе пасажирам інтуїтивно розрізняти етапи поїздки.

2.jpg

Відносно унікальності пасажирських місць Баррет зазначає: «Втоплені сидіння, що нагадують за своєю формою колодязь, забезпечують відчуття особистого, закритого простору. Піднесений прохід, якраз забезпечує поділ особистого і загального простору».

Ще досить сильно здивувало увагу кампанії до звукового оформлення, для цього Virgin уклала контракт з музичною студією Man Made Music. На погляд Джоела Беккермана (Joel Beckerman), засновника і провідного композитора студії, люди реагують на звук швидше, ніж на що-небудь інше, «аудіосигнали забезпечують унікальний мультисенсорний досвід, яким можна було легше ідентифікувати сценаріїв під час поїздки». Також, на думку Беккерамана, звукове оформлення, що створюється для капсул Virgin Hyperloop, забезпечить пасажирам затишок, а також «дозволить не чути окремі сигнали, а відчувати їх».

1.jpg

Усередині інтер'єру Virgin також розмістила бездротові зарядки, невелика шафа для верхнього одягу та багажу, також прозорі інформаційні дисплеї.

Одна капсула може перевозити до 28 пасажирів, але, завдяки спеціальній системі розподілу капсул на лініях, Hyperloop зможе обслуговувати тисячі пасажирів на годину. Незважаючи на таку велику кількість технологій і увагу до дизайну, кампанія запевняє, що ціни на квитки будуть аналогічні будь-якого іншого наземного транспорту. І щоб ви розуміли, наскільки амбіційним є цей проект, запуск Virgin Hyperloop допоможе скоротити час подорожі між Лос-Анджелесом і Сан-Франциско з 6 години до 43 хвилин.

У листопаді 2020 року кампанія провела успішні випробування капсули з людьми. Зараз Virgin також працює над сертифікацією систем Hyperloop по всьому світу, щоб отримати всі необхідні сертифікати безпеки до 2025 року і запустити систему вже в 2030 році.

Новини

Популярні теми форуму

analytics