Close button

Правда про міцелярну воду: користь чи шкода

Правда про міцелярну воду: користь чи шкода

Мицелярна вода - одна з найбільш популярних сучасних засобів для демакіяжу. У мережі знайдеться чимало критики на її адресу і стільки ж захоплених відгуків, повідомляє РБК-Украина.

Хто цього разу правий? На це питання відповість косметолог Тетяна Моторина.

У Instagram експерт розкрила всі карти про міцелярну воду і детально пояснила, чи варто нею користуватися для демакіяжу.

Мицелярна вода справді працює. Це зручний у застосуванні засіб, який можна і потрібно сміливо включати в домашній ритуал догляду за шкірою обличчя. Але важливо пам'ятати, що вона не універсальна, навіть якщо реклама стверджує зворотнє.

Засіб має відповідати типу вашої шкіри, і найкраще підбирати його індивідуально.

Мицелярна вода - розчин без кольору і запаху, з молекулами-мицеллами, які прибирають забруднення з поверхні шкіри, не порушуючи гідроліпідний баланс.

Мицелярна вода, насправді, добре видаляє з поверхні шкіри різні забруднення: косметику, водостійкий макіяж, залишки шкірного сала, пилу, і при цьому не викликає роздратування.

Вона ідеально підходить для демакіяжу власницям чутливої і сухої шкіри, а також тим, хто носить контактні лінзи.

Однак міцелярні води різних виробників сильно різняться своїм складом, що впливає на особливості їх застосування.

Якщо вода зроблена на основі лаурил глікозиду, кока глюкозиду іліполоксамерів, її можна після застосування не змивати водою.

Така мицелярна вода абсолютно безпечна для шкіри будь-якого типу.

Міцелярну воду, в складі якої містяться емульгатори на основі ПЕГ (peg), а також пави, також можна застосовувати без побоювання, однак її потрібно обов'язково змивати водою. Інакше вона може викликати сухість шкіри і роздратування.

Залежно від індивідуальних особливостей шкіри після застосування будь-якої міцелярної води може виникати відчуття липкої плівки: це означає, що вам не підійшов її склад і краще спробувати засіб іншої марки.

Ольвія Агаркова

Новини

Популярні теми форуму

analytics