Close button

МВС: як отримати міжнародні водійські права

МВС: як отримати міжнародні водійські права

Ні для кого не секрет, що водійське посвідчення є одним з головних документів, без якого пересуватися на автомобілі по території України заборонено на законодавчому рівні. За це передбачено адміністративне стягнення у розмірі 425 грн (КУпАП ст.126), повідомляє Автоцентр.

Але це стосується пересування всередині країни, а при виїзді за кордон існують свої нюанси, які потрібно враховувати, щоб не потрапити в неприємну ситуацію.

У ряді країн світу українські водії можуть користуватися національними правами нового зразка, які видаються з 2011 року. Вони повністю відповідають нормам, що діють в Євросоюзі, і не вимагають ніяких підтверджень або супутніх документів.

Однак є країни, в яких керування автомобілем дозволено тільки при наявності міжнародного водійського посвідчення.

Вони прописані в Женевській конвенції про дорожній рух і налічують 44 одиниці, а саме: Австралія, Алжир, Аргентина, Бангладеш, Барбадос, Бенін, Ботсвана, Буркіна-Фасо, Гаїті, Гватемала, Домініканська республіка, Єгипет, Індія, Ірландія, Ісландія, Йорданія , Камбоджа, Канада, Кіпр, Конго, Лаоська Народно-Демократична Республіка, Лесото, Ліван, Мадагаскар, Малаві, Малайзія, Малі, Мальта, Намібія, Нова Зеландія, Папуа-Нова Гвінея, Парагвай, Республіка Сьєрра-Леоне, Руанда, Сирійська Арабська Республіка, Сінгапур, США, Тринідад, Тобаго, Уганда, Фіджі, Шрі Ланка, Ямайка та Японія.

v3xgtbphzhteurtmcmvo8qyjqmqdgmfvxiv2bbcn

Якщо ви плануєте вирушити в ці країни і користуватися там автомобілем, завчасно необхідно потурбуватися отриманням міжнародного водійського посвідчення. Крім того, в поїзду потрібно брати не тільки його, а й українські права.

В іншому випадку, міжнародне посвідчення буде недійсним. Процедура отримання таких прав досить проста і не вимагає великої кількості часу і коштів. Для цього потрібно звернутися в сервісний центр МВС і подати заявку. З собою необхідно мати національне водійське посвідчення, паспорт громадянина України, закордонний паспорт та фотографію 3,5х4,5 см на матовому папері. Термін дії документа - 3 роки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics