Close button

Випробування мозкових імплантатів Neuralink на добровольцях почнуться в цьому році

Випробування мозкових імплантатів Neuralink на добровольцях почнуться в цьому році

Стало відомо, що компанія Neuralink планує в цьому році приступити до випробувань на людях свого імплантується в голову пристрою, повідомляє 3DNews.

Про це заявив глава компанії Ілон Маск (Elon Musk), відповідаючи на запитання одного з користувачів мережі Twitter.Ранее він також повідомив, що фахівці компанії зуміли імплантувати прототип пристрою Neuralink мавпі, завдяки чому вона навчилася управляти об'єктами в комп'ютерній грі за допомогою нейронних імпульсів.

«Neuralink докладає всіх зусиль, щоб забезпечити безпеку імплантатів, і знаходиться в тісному контакті з FDA (Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів).

"Якщо все піде добре, ми зможемо провести перші випробування на людях в кінці цього року», - заявив Ілон Маск у відповідь на повідомлення користувача, який запропонував свою кандидатуру для проведення клінічних випробувань імплантату.

Нагадаємо, заснована Ілона Маском компанія Neuralink займається розробкою імплантується в голову пристрою, що робить можливим перетворення нейронних імпульсів в команди, які зрозумілі комп'ютеру і інших частин нервової системи організму. На початковому етапі в тестуванні прототипів імплантату брали участь свині, після чого пристрій імплантували мавпі, а в подальшому до цього процесу будуть залучені люди.

Варто відзначити, що пристрій Neuralink за роки розробки зазнало деяких змін і було вдосконалено. У серпні минулого року Ілон Маск представив імплантат Link 0.9, який був помітно витонченіше попередньої версії, яку широкій публіці показували роком раніше. Що використовується для імплантації Neuralink пристрій також відрізняється від попередньої моделі завдяки ряду поліпшень

Володимир Фетисов

Новини

Популярні теми форуму

analytics