Close button

Столичні водії сплатили штрафів на кілька млн грн

Столичні водії сплатили штрафів на кілька млн грн

У столиці за півтора року за неправильну парковку водіям виписали штрафів на майже 37 мільйонів гривень. Більшу частину суми водії вже сплатили до міського бюджету, повідомляє Finance.ua.

Про це розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Валентин Осипов.

У період з 2 липня 2019 року по 27 січня 2021 року київська інспектори з паркування склали 73 тисячі 668 адміністративних постанов за порушення правил зупинки, стоянки і парковки. Всі факти порушень були зафіксовані на фото- і відеозйомці.

Загальна сума штрафів - 36 мільйонів 840 тисяч 65 гривень. При цьому в бюджет столиці надійшло 19 мільйонів 586 тисяч 24 гривні - це 54% від цієї суми.

«Якщо до цієї суми додати 15 мільйонів 526 тисяч - це 50% знижка, яка надається водіям при оплаті штрафу протягом 10-ти банківських днів, то кількість сплачених постанов на сьогодні становить 96%», - пояснив Осипов.

Найпопулярніші порушення:

  • Переважна більшість порушень - це розміщення автомобіля, який суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху;
  • також часто водіям виписували штрафи за зупинку ближче 10 метрів від пішохідних переходів і виїздів з прилеглих територій;
  • зупинку на смугах громадського транспорту;
  • зупинку ближче 30 метрів від зупинок громадського транспорту.

У планах на 2021 рік, за словами директора департаменту, введення в Києві автоматизованої системи контролю оплати вартості послуг паркування і «кардинальне збільшення надходжень від оплати паркування».

Новини

Популярні теми форуму

analytics