Close button

Європу накрили снігопади: у багатьох країнах паралізовано рух

Європу накрили снігопади: у багатьох країнах паралізовано рух

Зима атакувала Європу - негода і снігові бурі охоплюють центральну і східну частини континенту. У багатьох країнах спостерігаються сильні морози, а дороги непрохідні. І поки в Нідерландах і Британії вирують снігопади й шторм Дарсі, Франції загрожують повені, повідомляє Wiadomosci.

Погода в Нідерландах

У Нідерландах оголошено Червона тривога, що є найвищим рівнем метеорологічних попереджень. Країну накрила ураган Дарсі, який назвали найсильнішим за останні десятиліття.

Через погану погоду в країні закрили всі пункти для тестування коронавірусу. Закрито кілька аеропортів, але в аеропорту Амстердама продовжують працювати, хоч рейси й дуже затримуються.

Разом з тим нідерландці в захваті від такої погоди - вони купують санки, ковзани й насолоджуються зимою.

Погода в Британії

Ураган Дарсі зачепив також Великобританію, більшою мірою - Англію і Шотландію. У Лондоні випало близько 10 сантиметрів снігу. А ось в Шотландії температура впала до -15 градусів за Цельсієм.

Через негоду в країні закрили пункти тестування на COVID-19, а також припинено залізничне сполучення.

Погода в Німеччині й Бельгії

Справжні снігові бурі накрили Німеччину - місцями випало до 30 сантиметрів снігу. Через сильні снігопади дорожній рух практично паралізовано.

Аналогічна ситуація спостерігається і в Бельгії, яку також накрили сильні морози та снігопади.

Погода в Чехії та України

У Чехії, як і в усій Європі, також сильні снігопади. Транспорт продовжує працювати, але через труднощі на дорогах приходить із запізненням. Однак метеорологи дають позитивні прогнози - снігопад скоро припинитися.

В Україні також спостерігається негода. Через сильний сніг у столиці було обмежено рух вантажівок. Практично на всій території країни спостерігаються опади у вигляді снігу або дощу зі снігом.

Погода у Франції

Поки всю Європу накриває сильними морозами зі снігом, Франція залишається під загрозою повені. Рівень води в Сені продовжує підійматися і вже досяг 4,3 метра. Через це в Парижі обмежено рух, деякі вулиці перекриті.

Річка Марна вже викликала повені в кількох містах, наприклад, в Есблі, де затопила вулиці. Найгірше, однак, в Сент - там річка Шарант досягла майже рекордного рівня - 6,2 м і розлилася по вулицях, в більшості міст доходячи до колін. Звідси було евакуйовано майже 400 осіб.

Новини

Популярні теми форуму

analytics