Close button

Авто, які виробляють в Україні в 2021 році: скільки вони коштують

Авто, які виробляють в Україні в 2021 році: скільки вони коштують

Нещодавно стало відомо, що в Україні стартував продаж двох російських моделей KIA, які збираються на ЗАЗ, повідомляє ТСН Авто.

Втім, список на цьому не закінчується. Існує ще кілька моделей, які збираються на українських заводах.

Відзначимо, що зараз в Україні збирається чотири марки - KIA, Renault, LADA, Skoda. Якщо першими трьома займається ЗАЗ, то Skoda збирається на "Єврокар". Отже, які саме моделі сходять з українського конвеєра.

Компанія KIA випускає в Україні седан Rio Sedan і кроссоверних хетчбек Rio X. Обидві машини оснащуються на вибір 1,4 і 1,6-літровими бензиновими моторами, "механікою" і "автоматом". Є як базові, так і багаті комплектації. Rio Sedan стоїть майже 15 200 доларів, а кросовер хетч - 16 тисяч.

Renault виробляє в нашій країні всього одну модель - кросовер (крос-купе) Arkana. Автомобіль доступний з 1,3 або 1,6-літровим бензиновим двигуном на вибір. Трансмісія - МКПП, АКПП, привід - передній або повний. Ціни варіюються від 18 500 до 29 700 доларів.

Модельний ряд LADA українського складання представлений аж чотирма машинами. Це седани Granta і Vesta, пасажирський універсал Largus, кроссоверним хетчбек XRay і кросуніверсал Vesta SW Cross.

Всі автомобілі в базі йдуть на 5-ступінчастою механіці і споряджаються 1,6-літровими моторами потужністю від 87 до 106 к.с. (В залежності від моделі автомобіля). Найдешевшою моделлю в Україні є Granta - вона коштує від 7 800 доларів, а найдорожчим - універсал Vesta SW Cross - така машина оцінена від 12 900.

Skoda теж випускає в Україні чотири моделі: хетчбек Fabia, кросовери Karoq і Kodiaq, а також флагманський ліфтбек Superb. Найдоступнішим пропозицією з усіх є Fabia: хетчбек зі скромним 1,0-літровим мотором на 95 сил і механічною коробкою коштує 13 600 доларів. Далі йде компактний SUV Karoq, ціни на який стартують від 22 350 доларів (база - 1.4 на 150 сил і АКПП), за ним відразу ж слід середньорозмірний Kodiaq, за який просять від 28 500 доларів (за такі гроші чехи пропонують версію з 2, 0-літровим дизелем на "механіці"). Ну а замикає лінійку Superb з мінімальним цінником в 33 тисячі доларів (бензин 2.0, "автомат").

Варто відзначити, що в Україні немає повноцінного виробництва легкових автомобілів, і всі вищевказані легковика випускають в нашій країні методом великовузлового складання. Готові машинокомплекти поставляють на заводи, після чого їх збирають воєдино.

Новини

Популярні теми форуму

analytics