Close button

Кабмін дав невтішний прогноз щодо відновлення туризму

Кабмін дав невтішний прогноз щодо відновлення туризму

Згідно з прогнозами туристичної галузі, викликана поширенням COVID-19 криза триватиме до кінця 2023 року, повідомляє УНИАН.

Про це заявив міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко під час всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді".

"За прогнозами туристичної галузі, криза триватиме до кінця 2023 року. Тобто, про відновлення можна буде говорити лише наприкінці 2023 року. Тобто попереду а нас ще не менше, ніж 2 роки випробувань", - сказав він.

Як коронавірус вплинув на туристичну галузь

  • Туризм став однією з найбільш постраждалих від пандемії коронавірусу галузей економіки, адже через карантинні обмеження і закриття кордонів, міжнародні подорожі практично зупинилися. Так, за даними Всесвітньої туристської організації ООН (UNWTO), збитки туристичної галузі через скорочення кількості поїздок у всьому світі через пандемію коронавірусу за перші десять місяців 2020 року склали $ 935 млрд. Таким чином світовий туризм повернувся до рівня 1990 року.                  
  • Чи не меншими виявилися збитки авіакомпанії. При цьому Європейська організація з безпеки повітряної навігації опублікувала три прогнози відновлення авіаперевезень, згідно з якими туристи зможуть літати в Європу як раніше не раніше 2024 року.                                                         
  • У той же час, більшість країн світу, як і ЄС, не поспішають відкривати кордони для іноземних туристів, в тому числі з України.                                                                                                                 
  • Усе більше ведуться розмови про введення паспортів вакцинації, які дозволять туристам знову подорожувати. Деякі країни, як Ізраїль, уже активно їх вводять.

Новини

Популярні теми форуму

analytics