Close button

Тітушки Медведчука і "брат-близнюк" Шмигаля - головні новини 10 лютого

Тітушки Медведчука і "брат-близнюк" Шмигаля - головні новини 10 лютого

Нацкорпус знайшов базу тітушок, яких, за їхніми словами, найняв Медведчук. Їх звозили з усієї України для дестабілізації ситуації в країні через блокування телеканалів. Про це та інші головні події минулої середи - далі в матеріалі, повідомляє Курс Украины.

Після зустрічі прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, в мережі почали активно обговорювати "брата-близнюка" українського прем'єра. Користувачі мережі відзначають схожість Шмигаля і Мішеля - у них однакова статура, обидва мають бороду і носять окуляри.

Денис Шмигаль на зустрічі з Шарлем Мішелем: Імплементація угідь про асоціацію - основа для тісного зшивання економік України та ЄС

Також стала відома зарплата Дениса Шмигаля і віцепрем'єрів. У Секретаріаті Кабміну повідомили, що прем'єр-міністр заробив за січень 58 тис. 750 грн. Віцепрем'єр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заробив 50 961,13 грн. Найвищу зарплату отримав віцепрем'єр Олексій Резніков, який заробив навіть більше ніж Шмигаль - 70 931,54 грн.

З наступного тижня в Україні стартує вакцинація від COVID-19, про це повідомимо міністр охорони здоров'я Максим Степанов. 15 лютого очікується прибуття першої партії вакцини від коронавірусу, після чого почнеться вакцинація українців.

Нацкорпус заявив, що виявив в Києві базу тітушок. За їхніми словами, їх збирає нардеп Віктор Медведчук. Тітушок з усієї України звозять для дестабілізації ситуації в країні. Імовірно, проходить організація протестів проти блокування пропагандистських каналів 112, ZIK і NewsOne. Націоналісти змогли зловити одного з тітушок і допитати його. Чоловік заявив, що отримував 10 тис. на місяць за підтримку мітингів на користь заблокованих каналів.

Пізніше поліція провела обшуки й знайшла на цій базі зброю і гранати. У даній справі вже відкрито кримінальне провадження. Нардеп Ілля Ківа підтвердив, що за цією адресою дійсно знаходиться їхня база "Патріоти - За життя". Однак, за словами нардепа, там живуть спортсмени, які готуються до чемпіонату.

В Киеве Нацкорпус заблокировал

В Україні тривають розмови про те, хто зможе змінити Дениса Шмигаля в кріслі прем'єра. Згідно з проведеними опитуваннями, прем'єр-міністром українці хочуть бачити лідера ОПЗЖ Юрія Бойка. Близько 15% вважають, що він впорається з цими обов'язками краще за інших. В той самий час колишній секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що крісло прем'єра може зайняти й Петро Порошенко.

Про зміну кадрів в Раді та Кабміні кажуть уже давно. Зараз джерела повідомляють, що Дмитра Разумкова можуть зняти з посади глави парламенту і його місце займе перший віцеспікер Руслан Стефанчук. За інформацією джерел, Зеленський хотів би бачити спікером саме Стефанчука, тому кандидата активно готують до нової посади.

У олігарха Ігоря Коломойського готують новий план з повернення "ПриватБанку". Джерела повідомляють, що олігарх влаштує все таким чином, що формально банк продовжить бути державною власністю.

Експрезидент США Дональд Трамп приховував свої розмови та зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. Адміністрація Байдена знайшла десятки зашифрованих розмов, які раніше приховувалися. Президент Джо Байден отримав повний доступ до записів, проте інших подробиць поки не повідомлялося.

В Європі продовжує бушувати негода. Сильні снігопади накрили Німеччину, Польщу, Нідерланди, Великобританію, Чехію. У Франції вирує одразу дві стихії - снігопади й повені. Частина країни під загрозою повені через річки, які вийшли берегів, іншу ж - засипа снігом.

Негода вирує і в російському Магадані. Тут спостерігається сильний штормовий вітер до 33 м/с. Людей буквально здуває вітром, тому в школах скасували всі заняття, а від непередбаченого польоту людей рятують лише дорожні знаки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics