Close button

Європарламент закликав Україну заборонити сайт "Миротворець"

Європарламент закликав Україну заборонити сайт "Миротворець"

У резолюції по Україні, яку сьогодні схвалив Європарламент (ЄП), міститься заклик до заборони діяльності сайту "Миротворець", так як його адміністрація незаконно використовує "особисті дані сотень людей", повідомляє Страна.ua.

Текст резолюції був оприлюднений в ході сьогоднішнього засідання ЄП, у четвер, 11 лютого.

"ЕП шкодує про те, що політичний клімат в країні погіршився, коли залякування, мова ворожнечі і політичний тиск широко використовується в політичних цілях; настійно закликає владу рішуче засудити і заборонити діяльність екстремістських і розпалюють ненависть груп і веб-сайтів, таких, як Миротворець, які створюють напруженість в суспільстві і неправомірно використовують особисті дані сотень людей, включаючи журналістів, політиків і членів груп меншин ", - йдеться в резолюції.

Сайт "Миротворець" створений в 2014 році, позиціонує себе як інтернет-представництво "Центру досліджень злочинів проти основ національної безпеки України, світу, безпеки громадян". За час своєї роботи портал регулярно публікував особисту інформацію людей, які, з точки зору адміністраторів сайту, працюють "проти України".

За часів президента Петра Порошенка сайт пов'язували з тодішньою владою і нерідко звинувачували в тому, що в базу даних потрапляють люди, які дотримуються опозиційних поглядів. Туди внесли, наприклад, навіть Юлію Тимошенко і Михайла Саакашвілі.

У 2016 році сайт опублікував особисті дані українських і зарубіжних журналістів, які мали акредитацію в так званих "ДНР / ЛНР". Після цього європейські структури вимагали закрити сайт, але він продовжив свою роботу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics