Close button

Укрпошта може перестати доставляти пенсії

Укрпошта може перестати доставляти пенсії

Якщо влада відмовиться переглянути новий тариф на доставку пенсій, "Укрпошта" припинить надавати послугу з квітня, повідомляє UBR.

Таку заяву зробив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський, вказавши, що компанія може піти на це, тому що доставка пенсій (на відміну від доставки листів) не є обов'язковою послугою для національного поштового оператора.

Він пояснив, що на цей момент регульовані державою послуги складають половину виручки компанії, але при цьому всі збиткові через прив'язку їх тарифу до мінімальних зарплат 2019 року. З того моменту рівень мінімальної зарплати збільшився на 37%.

"Дуже важко показувати видатні результати, коли половину доходу надаєш за тарифами 2019 року. Крім того, ми ж не можемо наносити збитки державі, надаючи послуги нижче собівартості. Для мене, як для керівника державного підприємства, за це передбачена кримінальна стаття", - розповів про свою позицію топ-менеджер.

Відповідаючи на питання щодо готовності уряду затвердити новий тариф, Смілянський зазначив, що позиція уряду - "грошей немає, але ви тримайтеся".

"Ми тримаємося, але до кінця березня. Зараз йдуть переговори... Держава в особі Мінфіну каже, що немає грошей на оплату тарифу за доставку пенсій. Я вже три роки пропоную звести цей тариф у нуль - дайте банк. Але Мінфін і банк не дає, і тариф не дає - на мою думку, це неконструктивна позиція і я сподіваюся, вона зміниться", - зазначив гендиректор Укрпошти.

Новини

Популярні теми форуму

analytics