Close button

За образу поліцейського можуть ввести штраф або арешт

За образу поліцейського можуть ввести штраф або арешт

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 5050 , який встановлює відповідальність за образу поліцейського при виконанні ним службових обов'язків. Відповідальність передбачається у вигляді грошового штрафу, громадських або виправних робіт і навіть адміністративного арешту, повідомляє Автомир.

Мотивом внесення законопроекту стали численні відеоролики в YouTube, на яких працівники поліції при виконанні своїх службових обов'язків несуть приниження і образи їх честі та гідності.

Законопроектом пропонується викласти статтю 185 КпАП в наступному вигляді:

«Злісна непокора законному розпорядженню, вимогу працівника Національної поліції України при виконанні ним службових обов'язків, а також умисні, публічні дії, що ображають честь і гідність працівника Національної поліції України під час виконання ним службових обов'язків, виражені в непристойній формі, осквернення поліцейського обмундирування - тягне за собою накладення штрафу від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб ».

Рішення по конкретному виду стягнення з перерахованих вище будуть прийматися судами.

Новини

Популярні теми форуму

analytics