Close button

Наявність тимчасово окупованих територій не завадить бути в НАТО, — Шмигаль

Наявність тимчасово окупованих територій не завадить бути в НАТО, — Шмигаль

Велика українська делегація на чолі з прем'єр-міністром недавно відвідала найвищі кабінети європейської політики. В інтерв'ю "Укрінформу" Денис Шмигаль розповів, що говорили про російську агресію і перспективи України увійти в НАТО, і пояснив, чому це був не просто "візит ввічливості", повідомляє Курс Украины.

Прем'єр зазначив, що позиція європейських чиновників і політиків, зокрема глави дипломатичного відомства Жозепа Борреля, щодо російської агресії залишається незмінно жорсткою. Санкції проти держави-агресора у зв'язку з порушеннями встановленого перемир'я можуть бути посилені.

"У контексті продовження жорсткої санкційної політики щодо Російської Федерації "Північний потік-2" у всіх наших переговорах звучав як невід'ємна частина цих санкцій. Очевидно, що те, що ми бачимо в європейській пресі, швидше за все, є проявом внутрішніх дискусій. Там, як і в нас, ведуться гібридні інформаційні та економічні атаки з боку Російської Федерації, є й агресивний вплив. Однак на рівні керівництва немає сигналу про те, що скасування санкцій "Північного потоку-2" можливе взагалі", - прокоментував Денис Шмигаль питання журналіста про те, чи не є лояльне ставлення до будівництва російського газопроводу свідченням "нестійкості позицій" європолітики.

Шмигаль запевнив, що наявність в України тимчасово окупованих територій не перешкодить потенційному входженню в НАТО.

"Окремі члени НАТО можуть висловлювати різні позиції. Але вони не створять перешкод, коли ми будемо готові вступити в НАТО. Нам і нашим партнерам важливо розуміти, що армія, флот і військово-повітряні сили України здатні захистити нашу країну з НАТО або без неї і що високі стандарти наших військ дозволяють нам зберігати суверенітет і територіальну цілісність", - зазначив чинний прем'єр-міністр.

Глава Кабміну нагадав, що, за словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, "двері до альянсу для України відчинені" й з нашого боку ведуться всі необхідні дії. Поряд з Молдовою і Грузією Україна впевнено рухається до входження в ПДЧ (План дій щодо членства в НАТО - прим. ред.).

Новини

Популярні теми форуму

analytics