Close button

Столтенберг: Росія використовувала силу в Україні. Цього не станеться ні з одним членом НАТО

Столтенберг: Росія використовувала силу в Україні. Цього не станеться ні з одним членом НАТО

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг каже, що альянс готовий як до конфронтації з Росією, так і до взаємодії, але все залежить від позиції Москви, повідомляє Грузия Online.

Про загрози, що виходять від Росії, Столтенберг розповів в інтерв'ю іспанській газеті El Mundo.

«Діалог з Росією повинен грунтуватися на силі, на твердості. Ми не можемо бути наївними щодо намірів Росії. Але ми повинні розмовляти з Росією. Я вірю в необхідність дати чіткий сигнал Росії: якщо вони хочуть зіткнення, ми готові. Якщо вони хочуть співпрацювати, ми будемо раді. Але тут не повинно бути ні найменшого місця для помилок, непорозумінь, сумнівів, прорахунків: НАТО готове, у нас є можливості, сила і воля для захисту будь-якого з учасників альянсу. У Грузії, Україні та Молдові російські війська використовували силу. Повинно бути абсолютно ясно, що цього не може статися ні з одним членом НАТО. Це кращий спосіб зберегти мир. На цьому фундаменті ми можемо будувати свої розмови, сподіваюся, поліпшити наші відносини», - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО зазначив, що під час холодної війни загроза була тільки одна - СРСР.

«Але тепер у нас є кіберзагрози, тероризм, гібридні кампанії, дезінформація, результати дій китайської і російської влади, а також пандемія. Все це створює непередбачувану і нестабільну середу. Тому потреба в НАТО, як в союзі різних країн, як ніколи висока », - додав він.

Раніше, 18 січня Столтенберг заявив, що у Росії немає права вирішувати, бути чи не бути суверенним державам Україні і Грузії членами організації Північноатлантичного договору.

Новини

Популярні теми форуму

analytics