Close button

Nissan прокоментував результати краш-тестів нового Rogue

Nissan прокоментував результати краш-тестів нового Rogue

Кросовер Nissan Rogue (так називається X-Trail для Америки) показав несподівано низькі результати у фронтальних краш-тестах Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США. Виробник відреагував блискавично і знайшов пояснення події, повідомляє Auto.ua.

Випробування NHTSA передбачають фронтальний удар на швидкості 56 км / год з перекриттям 100%, бічний удар візком масою 1360 кг на швидкості 62 км / ч, бічний удар об стовп на швидкості 32 км / год і випробування на міцність даху при перекиданні. При фронтальному ударі на передніх сидіннях машини перебувають два «дорослих» манекена. При бічному вони розміщені один за одним: на водійському місці манекен, що імітує дорослого чоловіка, позаду нього розташований манекен жінки.

За сукупністю всіх перевірок Nissan Rogue 2021 заробив чотири зірки з п'яти можливих. Кросовер відмінно впорався з бічним зіткненням, а також з перекиданням. Крім того, фахівці NHTSA позитивно оцінили роботу системи напівавтономного водіння ProPilot, яка дозволяє водієві під час руху прибирати руки з рульового колеса. А підвели новинку фронтальні краш-тести.

Рівень захисту під час лобового удару об недеформований бар'єр американське агентство оцінило лише в три зірки з п'яти. При цьому захист «водія» оцінили в чотири зірки, а переднього пасажира - всього на дві зірки.

Коментуючи результати перевірки NHTSA представництво Nissan в США заявило, що «тризірковий» рейтинг за лобовий удар поширюється тільки приблизно на 50 тисяч автомобілів, випущених в Японії на заводі в Кюсю до 28 січня 2021 року. У більш пізніх автомобілів змінена конструкція утримуючих систем - ременів безпеки, переднатягувачів і обмежувачів зусилля. При цьому автомобілі, що випускаються на заводі в американському штаті Теннессі, спочатку оснащуються модернізованим обладнанням. Саме такі Rogue в основному продаються на американському ринку.

Випробування модернізованого Nissan Rogue заплановані на травень. Чи буде проводитися відкликання тих 50 тисяч автомобілів з «неправильними» утримуючими системами, в Nissan поки не уточнили.

Новини

Популярні теми форуму

analytics