Close button

Техас зупинив заводи всіх виробників мікросхем

Техас зупинив заводи всіх виробників мікросхем

Екстремальна погода виявилася більш руйнівною, ніж очікувалося, повідомляє iXBT.com.

У штаті Техас в США тривають погані атмосферні умови з низькою температурою. Багато місцеві виробники мікросхем вже зупинили свої заводи, так як через обмерзання 50% вітряних енергетичних установок в Техасі багато споживачів залишилися без електропостачання. Тепер місцеве управління енергетики попросило всіх виробників мікросхем в Остіні припинити виробництво, щоб забезпечити достатню кількість електроенергії для департаменту охорони здоров'я. На вітряні електростанції припадає до 20% виробленої в штаті електроенергії. Ще 10% виробляють АЕС, а решта майже 70% припадає на викопні види палива.

Forbes повідомляє, що екстремальна погода виявилася більш руйнівною, ніж очікувалося. Як пише джерело, процес виробництва напівпровідникових чіпів дуже складний. Існує сотні ступенів. Практично всі етапи вимагають точного контролю робочої температури. Виробничі інструменти повинні бути стабільними, а перезапуск вимагає часу. Під час цього процесу буде складно уникнути втрати продукції.

Також надходять повідомлення про те, що багато світові автовиробники скорочують виробництво через брак чіпів. Financial Times повідомляє, що через масштаби і складності бізнесу з виробництва мікросхем навіть короткочасне закриття заводу може призвести до збитків у мільйони доларів. Скорочення виробництва мікросхем посилить глобальну нестачу чіпів.

Як повідомлялося раніше, компанії Samsung було наказано повністю зупинити два своїх заводу з виробництва мікросхем в Техасі через перебої з електроенергією в штаті. Це також торкнулося NXP Semiconductors, Infineon Semiconductors і інших компаній. Державна комунальна компанія Austin Energy, яка поставляє електроенергію в місто Остін, наказала виробникам напівпровідникових матеріалів призупинити або закрити свої підприємства, при цьому вищезгадані компанії виконали цей наказ.

Незаплановані зупинки виробництва можуть мати довгострокові наслідки. Відключення електроенергії на 30 хвилин в 2018 році на заводі Samsung скоротило світові поставки пам'яті NAND на 3%. Крім того, для повернення фабрики до повноцінної роботи після відновлення подачі електроенергії може знадобитися кілька днів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics