Close button

Волога та морозна: якою синоптики бачать весну-2021

Волога та морозна: якою синоптики бачать весну-2021

Клімат в Україні змінюється, і це факт. У своїх прогнозах метеорологи обіцяли похмуру і дощову зиму, довге літо, а між ними - нестабільну і досить морозну весну. Розберемося, чого насправді варто очікувати українцям, повідомляє Курс Украины.

За даними 2020 року, температура у всіх місцях випереджала середньорічну на 2-3 градуси. У всіх, крім останніх весняних, і це говорить про те, що очікувати жарких квітня і травня у зв'язку з глобальним потеплінням поки що не варто.

Тим більше, що синоптики, які віддають перевагу передбачати погоду по-старому - за Брюсовим календарем, пророкують ту саму нестабільність через панування Сатурна:

"Сатурн все перевертає з ніг на голову: весну він охолоджує по-зимовому, літо теж буває холодне, сире. Навесні дерева розпускаються пізно, трава повільно зростає", - стверджує відомий метеоролог Леонід Горбань.

Так, березень повинен початися з зимової погоди - снігу або дощів за відсутності заморозків. Першого потепління варто чекати не раніше кінця цього місяця, хоча справжня повноцінна весна прийде лише після 1-го тижня квітня. На м'яке весняне тепло можна розраховувати з 20-х чисел даного місяця. У травні віщують всю погодну палітру - дощі на початку і в кінці місяця; жарко і сухо - посередині.

Новини

Популярні теми форуму

analytics