Close button

"Велике будівництво" збільшить ВВП України

"Велике будівництво" збільшить ВВП України

Експерти Київської школи економіки (KSE) прогнозують зростання ВВП України на 2,2% в наступні п'ять років шляхом збільшення попиту на матеріали будівництва і робочу силу, повідомляється на офіційній сторінці Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") в Facebook, повідомляє Интерфакс-Украина.

Результати дослідження короткострокового і тривалого впливу "Великого будівництва" на економіку України KSE представило на президентському форумі "Україна 30. Інфраструктура".

Експерти KSE проаналізували вплив інвестицій держави в відновлення дорожньої інфраструктури в період рецесії 2020 року. Згідно з матеріалами KSE, інвестувати в дороги в Україні зараз - стратегічно правильне рішення, однак суттєві ефекти будуть більш відчутними через 5-10 років. У довгостроковій перспективі також розширяться можливості для автотранспорту, підвищиться його продуктивність: все разом призведе до кумулятивного збільшення ВВП в наступні п'ять років на 4,4%. Позитивними довгостроковими ефектами від дорожнього будівництва економісти вважають збільшення публічного капіталу транспортної галузі, сектора поштово-кур'єрських послуг, туризму, продуктивність у сфері транспорту, туризму, поштових та кур'єрських перевезень: зокрема, економія на паливо і ремонтах, розширення можливостей бізнесу, ефект появи нових підприємств.

Експерти KSE також відзначають, що потреба в інфраструктурних проектах підтверджується міжнародним досвідом, оскільки багато країн світу надають значну увагу інвестиціям в дороги і досягають завдяки цьому вагомих соціально-економічних ефектів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics