Close button

Що буде з організмом, якщо їсти білий хліб кожен день

Що буде з організмом, якщо їсти білий хліб кожен день

Щоденне надмірне вживання білого хліба та інших хлібо-булочних і макаронних виробів з білого борошна підвищує ризик розвитку небезпечних патологій серця, включаючи інфаркти, повідомляє Clutch.

"У людей, які споживають більше 350 грамів продуктів з білого борошна в день, ризик передчасної смерті від наслідків серцевих захворювань на 27% вище, ніж у тих, хто з'їдає менше 50 грамів таких продуктів", - відзначили вчені.

У дослідженнях взяли участь 150 000 добровольців з 21 країни. Фахівці оцінили їхні харчові звички і стан здоровье за 9,5 років. Виявилося, що чим більше людина вживала продуктів з білого борошна, тим вище були її показники кров'яного тиску. Результати опублікував спеціалізований портал The bmj.

Хліб, тісто піци і пельменів, булочки для гамбургерів або млинці - це продукти, які позбавлені поживних і багатих клітковиною зернових компонентів. Таким чином, білий хліб і інші подібні продукти дають організму лише «порожні» калорії. Це сприяє підвищенню рівня цукру в крові, що веде до порушення кровопостачання, негативного впливу на стан судинних тканин і підвищує ризик розвитку атеросклерозу.

Екатерина Марченко

Новини

Популярні теми форуму

analytics