Close button

Податкові перевірки: що чекає бізнес у 2021 році

Податкові перевірки: що чекає бізнес у 2021 році

У 2021 році Державна податкова служба (ДПС) не планує перевіряти малий і середній бізнес. У планах - 5 тис. перевірок великих підприємств. Про це повідомила заступник голови відомства Наталія Рубан під час представлення результатів роботи податкової торік, повідомляє UBR.

"Планових перевірок буде 4 тис. Є понад 400 суб'єктів для перевірок за матеріалами ТСК (тимчасової слідчої комісії Верховної Ради. - ред.). Десь до 5 тис. перевірок у нас планується у 2021 році", - сказала Рубан.

За її словами, з перевірками відвідають великі підприємства, які десятками років залишаються збитковими і претендують на великі суми відшкодування ПДВ, або ж - високорентабельні, які мають контрольовані операції.

У 2020 році ДПС провела 42,4 тис. перевірок, в ході яких виявила порушень на 17,7 млрд грн. Документальними перевірками було охоплено 0,7% зареєстрованих юридичних осіб - 8,7 тис. компаній, і 0,7% фізосіб - 13,6 тис.

За підсумками донарахувань та штрафних санкцій держбюджет отримав 2,3 млрд грн.

За словами Рубан, 98% документальних перевірок є результативними.

Нагадаємо, що 9 лютого набула чинності постанова Кабміну про зняття мораторію на деякі види податкових перевірок. З цієї дати повертаються планові перевірки, незавершені станом на 18 березня 2020 року, і перевірки платників ПДВ, які сформували податковий кредит по ризикових операціях. Однак всі вони стосуються юридичних осіб.

Водночас залишається в силі мораторій на проведення документальних та фактичних податкових перевірок до кінця карантину.

Новини

Популярні теми форуму

analytics