Close button

Президент Вірменії "завернув" указ Пашиняна про звільнення глави Генштабу

Президент Вірменії "завернув" указ Пашиняна про звільнення глави Генштабу

Президент Вірменії Армен Саркісян не підписав указ про звільнення глави Генерального штабу Збройних сил Оніка Гаспаряна і повернув його прем'єр-міністру Ніколу Пашіняну, повідомляє Лента.ру.

За даними журналістів, це стало відомо після зустрічі опозиціонерів з Саркісяном.

Раніше Пашинян заявив, що очікує, коли буде підписаний його указ про звільнення з посади Гаспаряна.

"Якщо Саркісян не підпише моє рішення - він приєднається до перевороту", - сказав політик.

25 лютого Збройні сили Вірменії зажадали відставки Пашиняна та уряду країни. Спеціальну заяву Генерального штабу підписало все керівництво, а також командири великих військових з'єднань і глави всіх управлінь. Невдовзі з'явилася друга заява, в якій вищий офіцерський склад ще раз зажадав від Пашиняна, щоб той пішов у відставку.

Військових підтримали колишні президенти Роберт Кочарян і Серж Саргсян, а також поліція. Пашинян оголосив про спробу державного перевороту, на його бік встали спецслужбісти.

Протести з вимогою до Пашіняна покинути пост тривають в Вірменії з дня закінчення військового конфлікту в Нагірному Карабасі. Опозиція звинувачує прем'єр-міністра в зраді національних інтересів країни. Противники чинної влади створили політичний рух "За порятунок батьківщини", куди увійшли представники 17 партій і організацій. Сам Пашинян заявив, що чистий перед народом.

Петро Лавренін

Новини

Популярні теми форуму

analytics