Close button

Чому смикається око: експерти назвали 4 причини

Чому смикається око: експерти назвали 4 причини

Смикається око? Це дуже неприємно. Ненавмисні рухи повік, що повторюються кожні кілька секунд, не можуть не дратувати, і далеко не завжди з ними вдається впоратися простим зусиллям волі. Вважається, що основною причиною цього стану є нервове перенапруження, повідомляє Clutch.

Однак експерти медичного видання Merkur.de (Німеччина) повідомили, що причинами можуть бути і більш небезпечні стани, ніж хвилювання, а саме:

Підвищений кров'яний тиск. Підвищений тиск змушує кровоносні судини пульсувати, що дратує очний нерв і провокує специфічну реакцію. Якщо у вас почала сіпатися повіка-поміряйте тиск, адже ігнорування гіпертонії підвищує ризик розвитку серцевого нападу або інсульту.

xu054RPlTsy6Tw6x1Uzf6pBOywvROiCYoONwQ8OB

Дефіцит магнію. Магній дуже важливий для м'язів і нервів. При дефіциті цього мінералу можливе посмикування м'язів, в тому числі повік.

Зловживання алкоголем негативно впливає на клітини головного мозку, в результаті чого вони припиняють адекватно передавати електричні імпульси, що призводить до посмикування повік.

Алкоголь

Вигорання. Синдром емоційного вигорання офіційно визнаний ВООЗ хворобою: він розвивається в зв'язку з проблемами і перевантаженнями на роботі або в особистому житті, характеризується стійким станом стресу. Повіка при цьому починає смикатися через зростаючий артеріальний тиск.

Екатерина Марченко

Новини

Популярні теми форуму

analytics