Close button

У Чорному морі розпочалися міжнародні навчання НАТО

У Чорному морі розпочалися міжнародні навчання НАТО

Понад 700 військовослужбовців з шести країн НАТО візьмуть участь в багатонаціональних навчаннях "Посейдон 21". Вони пройдуть на березі Чорного моря під командуванням ВМС Румунії, повідомляє РБК-Украина.

Про це повідомляє "Радіо Румунії".

Під час навчань 13 військових кораблів, дев'ять літаків, вантажівка з піротехнічним обладнанням і підводний робот будуть використовуватися на морі, на суші і в повітрі.

Офіційне відкриття навчань відбулася 27 лютого в порту Констанца. Вони триватимуть до кінця наступного тижня.

Командування флоту в Констанці очолить заплановані навчальні заходи на морі, на суші і в повітрі, в яких братимуть участь об'єднані сили і засоби з Болгарії, Франції, Греції, Іспанії, Сполучених Штатів Америки, Туреччини та Румунії.

Сценарій навчань включає спільні послідовності дій по боротьбі з підводними загрозами, в яких відпрацьовуються оперативні процедури НАТО з виявлення та знешкодження морських мін і саморобних вибухових пристроїв, послідовність дій для боротьби з авіацією, надводними кораблями і підводними човнами супротивника, а також маневри для буксирування пошкодженого корабля, поповнення запасів у морі і надання першої допомоги.

Новини

Популярні теми форуму

analytics