Close button
 Передплата за 50% - літня акція!

Наслідки COVID: ряду країн загрожує голод

Наслідки COVID: ряду країн загрожує голод

Пандемія коронавируса посилила гуманітарну кризу, з яким зіткнулися кілька країн, і підвищила ризик голоду для їх населення, йдеться в доповіді групи з 14 благодійних організацій Disasters Emergency Committee (DEC), повідомляє Интерфакс.

За даними DEC, Ємен і Південний Судан вже знаходяться на межі голоду, а також голод загрожує Афганістану і Демократичній Республіці Конго. У доповіді також згадується ситуація в Сирії, Сомалі, положення етнічної групи рохінджа в таборах для біженців в Бангладеш.

Гендиректор DEC Салех Сайед заявив, що в результаті економічної кризи, викликаного пандемією, бідні в світі стали ще біднішими.

"Без продовження підтримки багато людей загинуть, не тільки від самого COVID-19, але від економічних наслідків вiрусу", - зазначив він.

У DEC входять, зокрема, Британський Червоний Хрест, міжнародна організація Save the Children і благодійна Oxfam.

На донорської конференції ООН по Ємену 1 березня організатори заявили, що мають намір зібрати $3,85 млрд на запобігання масштабного голоду в цій країні. За останніми даними ООН, понад 16 млн єменців - близько половини населення країни - зіткнуться з голодом в цьому році. Близько 50 тис. жителів Ємену вже вмирають від голоду.

У минулому році через пандемію закрилися багато гуманітарних програм, і в результаті ООН і партнери організації зібрали для Ємену $1,9 млрд замість необхідних $3,4 млрд.

Новини

Популярні теми форуму

analytics