Close button

У Дубаї ресторани почали штрафувати гостей за неявку

У Дубаї ресторани почали штрафувати гостей за неявку

Ресторани в Дубаї будуть карати гостей за нехтування правилами бронювання столиків, повідомляє Русские Эмираты.

Ресторани в Дубаї почали штрафувати гостей за неявку після бронювання столиків - сума штрафу може доходити до 300 дирхамів (US $ 81) з людини. Списання грошей відбувається з кредитної картки гостя.

Таким чином заклади громадського харчування намагаються захистити свій бізнес в умовах, коли заповнюваність ресторанів знижена до 50%, а закриватися вони повинні не пізніше 1:00. Крім того, закриті бари та заборонені бранчі по вихідним.

«Гості повинні розуміти, що ресторан для нас - це бізнес, ми повинні оплачувати оренду і виплачувати зарплати співробітникам. Гості, що скасовують бронювання в останню хвилину або взагалі не з'являються, стали для нас більш серйозною проблемою в умовах, коли ми можемо приймати тільки 50% відвідувачів», - говорить Ніколас Будзинські, один з керівників французького ресторану LPM в Міжнародному фінансовому центрі Дубая.

У ресторані LPM стягується штраф у розмірі 200 дирхамів за пізню скасування броні, але тільки в тому випадку, якщо ресторан не може посадити за стіл інших гостей. Якщо інші відвідувачі займають стіл, жодних штрафів не стягується.

«Навіть якщо ми штрафуємо клієнта на 200 дирхамів за неявку, ми все одно зазнаємо збитків. Адже ми в середньому заробляємо від 450 до 500 дирхамів з кожного гостя за вечерю», - пояснив Будзинський.

У нинішніх умовах ресторани не можуть дозволити собі пусті столики. Популярний перуанський заклад Coya в районі Джумейра стягує 100 дирхамів з людини за неявку і пізнє скасування бронювання - з групи з двох-трьох чоловік. У той же час, великі компанії, що змінюють рішення про відвідування ресторану в останній момент, штрафуються на 200 дирхамів (з людини). Плата не стягується за скасування бронювання за добу.

У грецькому ресторані Opa гостей, які не скасують бронювання до 15:00 того ж дня, чекає штраф в 80 дирхамів, за неявку в заявлений час - 120 дирхамів. У свою чергу, знаменитий японський ресторан Zuma в Міжнародному фінансовому центрі Дубая, один з найпопулярніших в еміраті, посилає запит на отримання даних кредитної картки при бронюванні столів на сім або більше осіб. За неявку стягується плата в розмірі 300 дирхамів з людини, а за скасування бронювання в останній момент - 120 дирхамів.

Ресторан середземноморської кухні Nammos стягує штраф в розмірі 250 дирхамів з людини, якщо бронювання було скасовано пізніше, ніж за добу. Аналогічної політики притримується і популярний ресторан грецької кухні Gaia в Міжнародному фінансовому центрі Дубая.

Наталя Реммер

Новини

Популярні теми форуму

analytics