Close button

Економіцi М'янми загрожує зупинка

Економіцi М'янми загрожує зупинка

Бізнес закликає припинити працювати, щоб повалити режим військових, повідомляє Сегодня.

У М'янмі, де тривають протести проти військового перевороту, який скинув цивільний уряд, новому Кабінету міністрів можуть оголосити внутрішній економічний бойкот.

Про це повідомляє Reuters.

Уже не менше дев'яти профспілок, які об'єднують працівників будівельного, промислового сектора і сільського господарства, звернулися до "всього народу М'янми" із закликом припинити роботу, щоб відновити обраний уряд Аун Сан Су Чжі.

У заяві профспілок кажуть, що продовження ділової та економічної активності грає на руку захопили владу військовим, "оскільки вони пригнічують енергію народу М'янми".

"Прийшов час вжити заходів на захист нашої демократії", - закликають м'янманців.

vbt1iqvsy9_big.jpg

У зв'язку з цим 8 березня в столиці Янгоні були закриті всі великі торгові центри, а заводи припинили виробництво.

Тим часом в країні продовжує зростати число загиблих протестувальників. За даними ООН, минулого тижня в результаті дій поліції і військових були вбиті понад 50 учасників демонстрацій. 8 березня загинуло ще як мінімум двоє чоловіків - вони померли, отримавши вогнепальні поранення в голову після обстрілу акції в місті Мьічина на півночі країни.

p8e3fl0pc4_big.jpg

А напередодні після затримання поліцією помер Кхін Маунг латте - офіційний представник партії "Національна ліга за демократію" держсекретаря Аун Сан Су Чжі. На тілі і голові чоловіка виявили безліч гематом.

Нагадаємо, Європейський Союз пригрозив вжити заходів через вбивство мирних демонстрантів в М'янмі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics