Close button

ВАКС в шостий раз вирішив примусово доставити суддю Вовка

ВАКС в шостий раз вирішив примусово доставити суддю Вовка

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) прийняв рішення про примусову доставку голови Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павла Вовка в ВАКС для обрання йому запобіжного заходу, повідомляє Вести.

Таке рішення приймається вже в шостий раз, оскільки підозрюваний ігнорує судові засідання.

"Суддя Вовк в черговий раз не з'явився на засідання. Прийнято ще одне рішення про його примусову доставку, засідання призначене на 15 березня".

Як повідомляє офіційний сайт НАБУ, Павло Вовк, а також його заступник Володимир Келеберда, судді цього суду Олексій Огурцов, Ігор Качур та Ігор Погрібніченко, члени ВККС Микола Сірош та Сергій Остапець оголошені в розшук.

Їх підозрюють у намірах захопити владу - для цього судді нібито перешкоджали нормальній роботі Вищої ради правосуддя і Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККС).

В даний момент проблеми з доставкою Вовка до суду в НАБУ пояснюють недостатніми повноваженнями співробітників Бюро і статусом судді у підозрюваного.

Касаційний адміністративний суд залишив без руху позов відстороненого від посади голови Конституційного суду Олександра Тупицького.

Адвокатське об'єднання Aver Lex, яку представляють інтереси колишнього президента України Віктора Януковича, вирішила оскаржити в суді постанову Верховної Ради від 2014 року, в якому Януковича звинуватили в узурпації влади і держперевороті.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України відхилила скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та відмовила в заочний арешт екс-президента України Віктора Януковича у справі про незаконне заволодіння резиденцією "Межигір'я".

Сергій Медведєв

Новини

Популярні теми форуму

analytics