Close button

Нові окуляри дозволять солдатам бачити крізь стіни

Нові окуляри дозволять солдатам бачити крізь стіни

Нові армійські окуляри для армії США - Integrated Visual Augmentation System (IVAS) допоможуть солдатам отримувати важливу візуальну інформацію, не покидаючи своїх БТР та інших бойових машин. У планах командування - закупівля десятків тисяч таких окулярів, повідомляє Техкульт.

Візуальна інформація буде передаватися на IVAS з камер, встановлених зовні бойових машин Bradley і Stryker. Щоб оцінити обстановку і вибрати мету солдатам не буде потрібно виходити назовні. На окуляри, зокрема, будуть проектуватися зображення карт, звичайне і нічний відео.

Солдатам і раніше була доступна така інформація, але тепер, завдяки IVAS, доступ до неї став практично миттєвим, що дуже важливо в умовах бою.

Окуляри також можуть використовувати встановлений на гвинтівці тепловізійний приціл нічного бачення для отримання відеоінформації, що знаходиться в полі зору інших солдатів. Також боєць зможе, наводячи гвинтівки приціл з укриття, спостерігати через окуляри за противником, не наражаючись на небезпеку, і навіть отримати доступ до камер, встановлених на безпілотники в районі бойових дій.

Командування армії США добре розуміє потенціал подібної технології і планує закупити до 40000 очок IVAS на суму 1,1 млрд. доларів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics