Close button

Що потрібно знати про відновлення і припинення договору оренди землі

Що потрібно знати про відновлення і припинення договору оренди землі

У зв'язку з проведенням земельної реформи в Україні виникає чимало запитань. Нюанси відновлення і припинення договору оренди землі - одне з тих питань, відповіді на які найчастіше шукають землевласники, орендарі та потенційні покупці ділянок сільськогосподарського призначення, повідомляє Finance.ua.

Про це пише Мін'юст. Договір оренди землі - це договір, за яким орендодавець зобов'язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар - використовувати її відповідно до умов договору та земельного законодавства.

Закон про землю - що потрібно знати пересічному українцеві

Раніше повідомлялося, що за станом на 1 січня 2021 року найдорожче рілля в Україні знаходиться в Черкаській області - 33 646 грн за 1 га. Повідомляється, що більш ніж у 30 тис. грн за 1 га оцінюється земля в Дніпропетровській (30 251 грн), Донецькій (31 111 грн.), Кіровоградській (31 888 грн), Одеській (31 017 грн), Полтавській (30 390 грн ), Харківській (32 237 грн), Хмельницькій (30 477 грн) і Чернівецькій (33 264 гривні) областях.

Нагадаємо:

Глава Мінагрополітики назвав ціну української землі в 2021 році: вартість одного гектара після відкриття з 1 липня 2021-го ринку сільськогосподарських земель складе близько $ 2 тис. Але, за його словами, серед учасників ринку передумов до великого попиту на наділи немає.

«Придбання землі - сьогодні більш вигідна транзакція, ніж покупка однокімнатної квартири в Києві. Сьогодні в Україні немає земель сільськогосподарського призначення, які не обробляються. Навіть на пісках у Житомирській області в нас люди обробляють землю, бо це високомаржинальний прибутковий бізнес», - сказав він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics