Close button

Фільм про Вагнергейт від Bellingcat: хто дав інтерв'ю британському рассследователю

Фільм про Вагнергейт від Bellingcat: хто дав інтерв'ю британському рассследователю

Київ відвідав расследователя Bellingcat Христо грози і провів 10 березня зйомки в Києві для свого фільму про Вагнергейте, повідомляє Курс Украины.

Про це на своїх сторінках в Facebook повідомили журналіст Юрій Бутусов і позаштатний співробітник НАБУ Євген Шевченко .

Повідомляється, що "агент НАБУ" Євген Шевченко дав інтерв'ю для фільму про Вагнергейте і розповів про обставини зриву операції "Вагнер".

"Якщо зараз про" зради "у вищому керівництві нашої країни знає тільки дуже обмежене коло людей серед спецслужб, то вже скоро про це дізнається весь світ. І це дуже, дуже прикро ...", - пише Євген Шевченко.

Особливо Шевченко дивує реакція Єрмака і Зеленського, які забезпечили знімальну групу транспортом і охороною. Ці заяви підтверджує і Бутусов.

"Як повідомив мені загрожує, йому дзвонив глава Офісу президента Андрій Єрмак, і сам запропонував Грозєва зустріч в Києві, а також попросив записати для фільму інтерв'ю з державними діячами, які представлять у фільмі позицію Офісу президента в цій справі. За даними джерел в ОП, Єрмак хотів в якості спікерів уявити будь-кого з інших учасників сумнозвісного наради в кабінеті президента. Однак в підсумку позиція влади у фільмі представлена не буде ", - повідомляє Юрій Бутусов.

Можливо, це зображення (2 людини, люди стоять і в приміщенні)

Юрій Бутусов повідомляє, що інтерв'ю для Bellingcat дав не тільки Шевченко, а й "два високопоставлених співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони, які брали участь у спецоперації із захоплення вагнеровцев, екс-президент Петро Порошенко, народний депутат Михайло Забродський (як член комітету з оборони , який 7 грудня запросив на засідання комітету командира спецназу ГУР МО, який розповів депутатам про хід операції і її провалі) ", а також і сам Бутусов.

Інтерв'ю Грозєва хотів дати і глава офісу президента Андрій Єрмак, проте в останній момент скасував зустріч.

"Однак Єрмак без пояснень скасував зустріч з Грозєва, і скасував інтерв'ю з будь-яким спікерами. Разом з тим Офіс президента продовжує спроби вплинути на зміст фільму шляхом звернень до британського уряду і британським спецслужбам. Важко зрозуміти логіку, з якого дива на зміст фільму Грозєва повинні впливати британці - мабуть, Єрмак вважає, що журналістика на Заході організована так само, як контакти Офісу президента з українським олігархами-власниками телеканалів, і проблеми вирішуються по дзвінку ", - підкреслює журналіст.

Новини

Популярні теми форуму

analytics