Close button

Шахраї крадуть гроші з карток за допомогою OLX

Шахраї крадуть гроші з карток за допомогою OLX

Користувач соціальної мережі повідомив про неодноразові спроби шахраїв вкрасти його банківські дані, а разом з ними і гроші, за допомогою сервісу OLX. Зараз злочинці використовують популярну схему обману, яка дозволяє очищати інтернет-гаманці довірливих жителів України, повідомляє ITsider.

Дану інформацію надав Віктор Водолага, учасник харківської велошколи. За заявою даної людини, його дівчину намагалися обдурити шахраї, використовуючи сайт OLX, проте в обох випадках спроби не увінчалися успіхом. При цьому злочинці придумали класичну стратегію обману, заснована на виведенні жертви за межі майданчика і виманюванні даних карти. Детальніше - шахраї відгукуються на оголошення, в яких вказана продаж будь-якого предмета, потім дзвонять продавцеві і пропонують укласти угоду за допомогою сервісу «OLX-Доставка».

Коли жертва погоджується, їй надсилається посилання на підроблену сторінку, яка за зовнішніми ознаками практично ідентична продукту OLX, проте на ділі виявляється фішинговою (сторінка, викрадає дані користувача). Там користувач заповнює форму, в якій вказує всю інформацію по своїй карті, нібито для отримання оплати - номер, захисний код, залишок на рахунку.

604269a54e894.jpg

604269c56839c.jpg

Після цього шахраї заходять в банківський аккаунт жертви і виводять всі гроші на свою карту. Якщо їм в руки попадається кредитна картка, то вони оформляють на людину максимально можливий кредит, викрадають гроші і зникають.

Згідно з останньою інформацією, даний тип обману широко поширений саме на OLX. Недарма сервіс входить в п'ятірку найнебезпечніших ресурсів, на яких процвітає шахрайство.

Новини

Популярні теми форуму

analytics