Close button

Свавілля в КСУ: як судді самі собі суперечать

Свавілля в КСУ: як судді самі собі суперечать

Відповідно до закону, суддями Конституційного суду України мають бути люди з високими моральними якостями. Однак чи збігається бажане з реальністю? Судді КСУ ігнорують звинувачення і підозри Тупицькому, а дружини й родичі суддів спокійно працюють їх помічниками і консультантами. Чи це не кумівство, повідомляє Курс Украины.

Про це йдеться в розслідуванні "Схеми".

Зараз в автопарку Конституційного суду 15 нових автомобілів Toyota Camry, по одному на кожного суддю. Один такий автомобіль коштує понад 800 тис. Гривень. Зарплата глави КСУ Олександра Тупицького також дуже відрізняється від середньостатистичної - лише за 2020 рік він заробив 4,5 млн. З огляду на все це, судді КСУ повинні бути об'єктивними й незалежними.

Нещодавно в КСУ був обраний новий суддя - Віктор Кичун. Однак виявився на цій посаді він не просто так. Кичун давній знайомий людини Зеленського й отримав він цю посаду без будь-якого конкурсу. Але з політичної точки зору такі дії Зеленського суперечать його зверненням до Венеціанської комісії та нових суддів продовжують призначати старими способами без участі громадськості.

КСУ також продовжує ігнорувати "плівки Тупицького" і підозра, яке висунув Офіс генпрокурора. Судді практично закривають очі на що виник конфлікт інтересів. А 13 з 15 членів КСУ вже брали самовідвід, але продовжують голосувати у резонансній справі.

З цього виникає питання: чи відповідають нинішні судді КСУ високим вимогам етичності, моральності і об'єктивності, яких вимагає від них закон?

Детальніше у відео:

Новини

Популярні теми форуму

analytics