Close button

В 2021 срібло може подорожчати

В 2021 срібло може подорожчати

Аналітики попереджають: для подальшого зростання котирувань срібла вартість металу повинна перевищити позначку в $27 за унцію, повідомляє Finance.ua.

Незважаючи на нинішнє зниження вартості срібла, багато експертів оцінюють перспективи металу досить оптимістично. На думку фахівців, в цьому році підвищена волатильність на ринку збережеться, і ціна унції «золота для бідних» може злетіти до $50.

У той же час, для того щоб зростання котирувань було стабільним, відзначають аналітики, вартість срібла повинна закріпитися вище позначки в $27 за унцію.

Як фактори, які будуть надавати підтримку ринку срібла в 2021 році, експерти вказують на швидке відновлення глобальної економіки і позитивний настрій інвесторів.

Варто відзначити, що, за даними GlobalData, в 2020 році на тлі коронакрізіса і припинення робіт на деяких родовищах світове виробництво срібла знизилося до 849,7 млн унцій (-2,4%).

Що ж стосується перспектив поточного року, то, прогнозують експерти, в 2021-му показник зросте до 918,3 млн унцій (+ 8,1%). У 2024 році, відповідно до очікувань GlobalData, світове виробництво срібла перевищить 1 млрд унцій.

Новини

Популярні теми форуму

analytics