Close button

Гормони і зайва вага: дієтолог дала вичерпну відповідь

Гормони і зайва вага: дієтолог дала вичерпну відповідь

А ви знали, що зайва вага в 98% пов'язана з неправильним харчуванням, а в 2% з гормональним порушенням? Як гормони впливають на схуднення розповіла дієтолог Світлана Нікітчук, повідомляє РБК-Украина.

На сторінці в Instagram вона поговорила про гормони, що відповідають за стрункість.

Багато ендокринних порушення починаються з набором ваги, а вага потім ще більше набирається через гормональні порушення. Коло замкнулося. Багато відразу починають лікування гормонами, і якщо на те є свідчення, це правильно. Але далеко не всі починають дієтотерапію. А адже це основа здорового ендокринної системи! Давайте по-порядку розбирати гормони і станемо грамотними в цих питаннях. Два найпопулярніших гормони воюючих за свою територію по зайвій вазі, це: грелін і лептин.

Грелін, якщо його багато, стимулює почуття голоду. Він подає сигнали в мозок і ноги ведуть до холодильника не тільки вдень, але і вночі.

⠀ Лептин відповідає за відчуття насичення. Що цікаво, недолік, як і надлишок, лептину призведе до втрати насичення. Їж і зупинитися не можеш. Вплив на перший гормон надають:

  • сон
  • кількість і якість їжі

На другий:

  • регулярне харчування
  • постійний рух
  • поступове схуднення

Також, важлива умова успішної терапії, після нормалізації ваги, необхідно відновити і самооцінку, щоб навчитися справлятися з реаліями світу, не пережовуючи їх з їжею.

Новини

Популярні теми форуму

analytics