Close button

Британські вчені заявили про негативний ефект фонової музики

Британські вчені заявили про негативний ефект фонової музики

Вчені розвіяли міф про те, що музика під час роботи сприяє поліпшенню когнітивних здібностей людини. Багато людей під час своєї роботи вважають за краще слухати фонову музику, щоб не сидіти в тиші. Існує поширений міф, згідно з яким розумові здібності людини під час прослуховування музики поліпшуються. Однак, виявляється, це не так, повідомляє Planet today.

Група фахівців зі Швеції і Великобританії в ході дослідження з'ясувала, що будь-яка музика негативно впливає на мозок людини під час його роботи. Для цього вчені провели експеримент на групі добровольців. Учасники повинні були виконувати творчі завдання зі словами.

Тестування проходило в трьох різних приміщеннях. В одному була абсолютна тиша, в іншому грала фонова музика, а останнім місцем була бібліотека, де також був присутній фоновий шум, що виходить від відвідувачів.

В результаті вчені визначили, що фонова музика абсолютно будь-якого жанру значно погіршила когнітивні здібності піддослідних. А ось в бібліотеці учасники експерименту впоралися з творчими завданнями так само добре, як і ті, хто вирішував завдання в повній тиші.

Новини

Популярні теми форуму

analytics