Close button

Відсторонений Тупицький скликав засідання про непридатність свого наступника

Відсторонений Тупицький скликав засідання про непридатність свого наступника

Колишній глава Конституційного суду Олександр Тупицький йде ва-банк, повідомляє Лещенко тут.

У середу, 17 березня, має відбутися засідання Конституційного суду, яке збирає сам Тупицький. При тому, що він відсторонений. Але Тупицький продовжує вдавати, що указ президента його не стосується. На порядку КС - початок розгляду дисциплінарної скарги на нього від ДБР.

a61e8f81f94d6ca6b87d1.jpg

Скарга стосується фактів, встановлених в ході розслідування кримінальних справ проти Тупицького. Це питання повинно було бути заслуханим ще тиждень тому, коли аналогічне засідання скликав в. о. глави КС Сергій Головатий. Але Тупицький скасував це засідання. Тому що продовжує вважати себе главою КС.

І, крім усього, Тупицький доповнив порядок денний КС на цю середу ще одним пунктом. Йдеться... про невідповідність займаній посаді вже самим Головатим. Звернення на КС вчасно зробила багаторічна "консерва" Медведчука Дмитро Корчинський. І Тупицький включив потрібне питання, тому що продовжує вважати себе главою КС.

Тому замість розгляду Тупицького в середу КС може зайнятися самим Головатим. А все через бездіяльність останнього, який так і не взяв на себе повноту влади в КС, намагаючись торгуватися за пролонгацію свого мандата представляти Україну у Венеціанській комісії на новий термін.

Новини

Популярні теми форуму

analytics