Close button

Священики збунтувалися проти Папи Римського

Священики збунтувалися проти Папи Римського

Група римсько-католицьких священників, яка веде кампанію непокори проти Ватикану, вирішила кинути виклик Папі Франциску і заявила, що продовжить благословення одностатевих пар всупереч церковним наказам, повідомляє Обозреватель.

Це стало відповіддю на ухвалений напередодні документ Конгрегації доктрини віри у Ватикані, в якому вказано, що пари, які укладають одностатеві союзи, не можуть отримувати благословення католицької церкви. Як пише Independent, це "розчарувало геїв-католиків, котрі сподівалися, що церква стає більш гостинною для них за Папи Римського".

Зазначається, що в деяких країнах парафії та служителі вже почали благословляти одностатеві союзи замість шлюбу, і до єпископів зверталися із закликом інституціоналізувати такі благословення де-факто. Консерватори ж Римсько-католицької церкви, яка налічує 1,3 мільярда членів, висловили тривогу з приводу такої практики.

"Ми, члени Ініціативи парафіяльних священиків, глибоко вражені новим римським указом, який спрямований на заборону благословення одностатевих закоханих пар. Це повернення до часів, які ми сподівалися подолати з Папою Франциском. На знак солідарності з багатьма ми не відмовимося від будь-якої люблячої пари в майбутньому, яка попросить відсвяткувати Боже благословення, яке вони відчувають щодня, зокрема під час богослужіння", – йдеться в заяві групи римсько-католицьких священиків.

Підкреслюється, що її очолює отець Гельмут Шуллер. Він виступає за те, щоб церковні правила змінилися, наприклад, щоб священники могли одружуватися, а жінки – ставати священниками.

"Ініціатива, заснована в 2006 році дев'ятьма священиками, стверджує, що нині вона нараховує приблизно 350 членів із лав офіційної церкви і більше 3000 прихильників серед мирян", – додає видання.

Відомо, що Ватикан у 2012 році позбавив отця Шуллера права використовувати титул монсеньйора і заявив, що він більше не є "капеланом Його Святості".

Раніше Папа Римський Франциск вперше підтримав одностатеві цивільні союзи як альтернативу одностатевих шлюбів. За його словами, вони повинні бути "захищені законом".

Новини

Популярні теми форуму

analytics