Close button

​Син екс-власника "1+1" хоче стати членом наглядової ради Ощадбанку

​Син екс-власника "1+1" хоче стати членом наглядової ради Ощадбанку

Син екс-співвласника телеканалу "1+1" Олександр Роднянський претендує на посаду члена наглядової ради державного Ощадбанку (Київ), свідчить його декларація в реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), повідомляє Интерфакс-Украина.

Відповідну декларацію за 2020 рік він подав 17 березня.

Згідно з нею, Роднянському належить частина житлового будинку у Великій Британії загальною площею 150 кв. м, квартира в Україні площею 179,7 кв. м. Окрім цього, він ділить навпіл із дружиною право власності на квартиру в Росії площею 31 кв. м. Також Роднянський має право користування нерухомістю в Росії, зокрема квартирою, житловим будинком площею 364,8 кв. м і земельною ділянкою площею 1,5 тис. кв. м.

Окрім цього, він задекларував ювелірні прикраси та шубу дружини.

Претендент на члена наглядової ради Ощадбанку в 2020 році отримав 1,688 млн грн. доходу від Кембриджського університету, 153,6 тис. грн доходу від підприємницької діяльності, 121,7 тис. грн доходу за відчуження рухомої компанії Rodniansky Development Srl (Італія).

Він також зареєстрував подарунок у негрошовій формі вартістю 715,929 тис. грн і користується рахунком у Райффайзен Банку Аваль (320 тис. грн).

Зазначено, що Роднянський працював за сумісництвом на громадських засадах на посаді головного економічного радника прем'єр-міністра України та радника Офісу президента України.

Дохід дружини Яніни Студіліної, зокрема, - 153,6 тис. грн від підприємницької діяльності, 9,218 тис. грн - субсидії від компанії Interregional operational FTD.

Ощадбанк засновано в 1991 році. Його єдиним власником є держава. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2021 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав друге місце (268,753 млрд грн) серед 73 банків, що діяли в країні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics