Close button

Розвідка США попередила про загрозу атак екстремістів

Розвідка США попередила про загрозу атак екстремістів

Американська развідспільнота стурбована через можливі атаки з боку екстремістів, «підстьобнутих недавніми політичними і соціальними подіями в Сполучених Штатах». У доповіді Управління національної розвідки йдеться, що вони становлять підвищену загрозу країні в цьому році, повідомляє РБК.

До числа подій, здатних спонукати екстремістів до насильства, автори доповіді віднесли заяви колишнього президента-республіканця Дональда Трампа і його прихильників про шахрайство на недавніх президентських виборах в США, обмеження, пов'язані з коронавірусом, наслідки заворушень в Капітолії 6 січня і теорії змови, відзначає Reuters.

У звіті, підготовленому спільно з ФБР, Міністерством внутрішньої безпеки (МВБ) і Національним контртерористичним центром, відзначається, що найбільшу загрозу становлять екстремісти, які діють на основі расистських і етнічних переконань. Розвідка вважає, що вони здатні на атаки на мирних жителів, які приведуть до масових жертв.

У документі йдеться також, що екстремісти можуть бути націлені на співробітників правоохоронних органів, урядових службовців і об'єкти.

На думку розвідки, угруповання, які відстоюють ідею «переваги білої раси», можуть мати зв'язки за кордоном з тими, хто розділяє аналогічні погляди: «Ми вважаємо, що невелике число [членів таких спільнот] їздили за кордон, щоб спілкуватися з однодумцями».

Звіт був опублікований незабаром після виступу глави МВБ Алехандо Майоркаса, який заявив, що внутрішній екстремізм представляє серйозну загрозу для США. Автори доповіді продовжують тему, якої на початку березня торкнувся глава ФБР Крістофер Рей, відзначає Bloomberg.

«Проблема внутрішнього тероризму, як метастази, розповзається по країні», - сказав він на слуханнях в сенаті про напад на Капітолій 6 січня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics