Close button

Підвищення тарифів на проїзд: АМКУ зобов'язав місцеву владу втрутитися

Підвищення тарифів на проїзд: АМКУ зобов'язав місцеву владу втрутитися

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету (АМКУ) надав обов'язкові для розгляду рекомендації місцевій владі у зв'язку зі збільшенням вартості проїзду в громадському транспорті в деяких регіонах, повідомляє UBR.

Контроль за діями перевізників відноситься саме до повноважень органів місцевого самоврядування, розповів глава відділення Олексій Хмельницький в Facebook.

Тарифи на проїзд почали самовільно підвищувати в Київській, Чернігівській і Черкаській областях. Згідно зі зверненнями жителів, місцями зріст досягає 40%.

В такому випадку органи місцевого самоврядування мають право розірвати договір з перевізником і провести конкурс на визначення нового виконавця послуг.

Київське відділення АМКУ надало рекомендації Київської облдержадміністрації, КМДА, Житомирському, Чернігівському та Черкаському облрад. Місцева влада повинна посилити контроль за діями перевізників при зміні вартості проїзду на міських і приміських автобусних маршрутах.

"Результати очікуємо найближчим часом. У разі невиконання рекомендацій будемо вдаватися до більш жорстких заходів", - зазначив Хмельницький.

Нагадаємо, що днями ціни на проїзд підвищили до 38 грн в напрямку Обухова (Київська область).

А в лютому проїзд подорожчав в передмісті Києва - на ірпінському і гостомельському напрямках.

Новини

Популярні теми форуму

analytics