Close button

Литвин йде з Наглядової ради КНУ після провалу на виборах ректора

Литвин йде з Наглядової ради КНУ після провалу на виборах ректора

Колишній голова Верховної Ради України Володимир Литвин після програшу на виборах ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка складає повноваження голови Наглядової ради університету, повідомляє Униан.

Про це він повідомив у Facebook.

Литвин зазначає, що результати виборів показують, що нинішнього ректора Леоніда Губерського, по суті, обрано на третій термін.

"З допомогою представників вищих ешелонів влади операцію проведено витончено і віртуозно. І вже не важливі формальності другого туру. Куди очевиднішою буде можливість, наприклад, розширювати масштаби такого собі "навчання" студентів-іноземців у "дистанційному режимі", утеплення корпусів тощо", - написав він.

Литвин вважає, що підтримка його кандидатури - "це справді був мужній вчинок, зважаючи на все те, що було освячено зверху й зроблено на робочому рівні проти мене".

Колишній голова ВР висловив сподівання, що колективу університету "вистачить волі, щоб протистояти неминучому сповзанню університету у сіру зону".

"Розумію, що тепер мені не дозволять навіть наближатися до університету", - додав він.

Також Литвин повідомив, що подав заяву президенту України Володимиру Зеленському про складання повноважень голови Наглядової ради КНУ.

Новини

Популярні теми форуму

analytics