Close button

Кабмін може прийняти постанову про переведення годинника

Кабмін може прийняти постанову про переведення годинника

Верховна Рада не встигне до кінця березня прийняти закон про обчислення часу через тривалий розгляд поправок до законопроєкту, повідомляє Укринформ.

Таку думку журналістам у Верховній Раді висловила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"У нас, на жаль, на порядку денному поправки в закон про землю. Тому вже очевидно, що хоча профільний комітет прийняв рішення позитивне, до порядку денного цей закон (№ 4201«Про обчислення часу в Україні») не влучає. Але я не виключаю таку можливість, що Кабінет Міністрів просто постановою вирішить не переводити годинник в цьому році, це теж можливо",- сказала Кравчук.

У Верховній Раді з вівторка, 16 березня, триває розгляд поправок до проєкту закону № 2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин».

В цілому до другого читання законопроєкту внесено з 128 поправок, депутати від фракції "Опозиційна платформа - За життя" і "Батьківщина" наполягають на їх розгляді.

Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук зареєстрував законопроєкт № 4201 «Про обчислення часу в Україні», який пропонує встановити і закріпити на території України єдиний київський час і відмовитися від подальшого сезонного переведення стрілок годинника.

Верховна Рада прийняла законопроєкт у першому читанні 3 березня. Профільний Комітет з питань економічного розвитку рекомендував парламенту прийняти його в другому читанні і в цілому.

Новини

Популярні теми форуму

analytics