Close button

Британський штам коронавірусу виявлено в Києві, Харкові, Дніпрі та Львові

Британський штам коронавірусу виявлено в Києві, Харкові, Дніпрі та Львові

Британський штам коронавірусу виявлено в Києві, Харкові, Дніпрі та Львові в рамках спільного моніторингу циркуляції нових штамів SARS-CoV-2, який проводять фармакологічна компанія АТ "Фармак", Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім.Громашевського за участю Центру громадського здоров'я (ЦГЗ), повідомляє Интерфакс-Украина.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в фармкомпанії "Фармак", на тестах якої проводиться моніторинг, репрезентативна вибірка була здійснена за допомогою власної ПЛР тест-системи з різних регіонів України та проаналізовано за допомогою NGS (Next generation sequencing).

"В результаті британський штам SARS-CoV-2 був виявлений в зразках з Києва, Харкова, Дніпра і Львова. На сьогоднішній день проводиться біоінформаційний аналіз отриманих результатів для дослідження інших наявних в зразках унікальних для України мутацій вірусу", - повідомили в компанії.

Ряд зразків було відібрано у дітей, які були госпіталізовані з пневмонією в головній обласній дитячій клінічній лікарні Харкова.

Як повідомлялося, на початку березня команда українських дослідників, в яку входили вчені фармкомпанії АТ "Фармак" та Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського, презентували власну розробку ПЛР-тесту, здатного виявляти навіть нові штами коронавірусу Sars-Cov-2.

Якість нової тест-системи підтверджено відповідними висновками ДУ "Інститут епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського" АМН України (Київ) та Інституту мікробіології та імунології імені Мечникова АМН України (Харків). Референс-тести ПЦР-системи проводяться в приватних і державних лабораторіях України (Харків, Дніпро, Запоріжжя, Вінниця), що підтверджують її ефективність.

Новини

Популярні теми форуму

analytics