Close button

Xiaomi працює над створенням власного автомобіля

Xiaomi працює над створенням власного автомобіля

Мережеві джерела повідомляють, що китайська компанія Xiaomi близька до організації власного проекту в автомобільній галузі. Стверджується, що ініціативу очолить співзасновник і генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь (Lei Jun) і плани у компанії досить амбітні, пише Сергей Карасёв, 3Dnews.

Чутки про те, що Xiaomi придивляється до автомобільного ринку, з'явилися місяць тому. Тоді повідомлялося, що розглядаються різні форми реалізації проекту. І ось тепер стверджується, що мова йде про організацію випуску автомобілів під маркою Xiaomi.

Такі машини будуть належати до середнього і вищого цінових сегментів. В автомобілях, як зазначається, Xiaomi має намір активно використовувати власні розробки і вже випробувані технології. Можна припустити, що мова йде про мультимедійні можливості і різних засобах надання допомоги водієві.

Лей Цзюнь нібито вже зустрічався з керівництвом китайського автовиробника NIO для обговорення ініціативи. Говориться також, що Xiaomi в рамках реалізації проекту має намір взаємодіяти з іншими місцевими гравцями автомобільної галузі, включаючи BYD. З упевненістю можна сказати, що Xiaomi буде випускати під своїм брендом електромобілі - негоже технологічної компанії випускати машини на викопному паливі.

Повідомляється, що про старт проекту буде оголошено протягом «пари місяців» - вже до кінця березня або в квітні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics