Close button

Як розпізнати небезпечну для вживання рибу

Як розпізнати небезпечну для вживання рибу

Риба - дуже важливий продукт, який забезпечує наше тіло необхідними для життя і здоров'я компонентами. Однак іноді в магазинах можна зустріти такий товар, який не тільки не принесе користі, а й зашкодить нашому організму, повідомляє Комментарии.

1. Не вибирайте рибу з ікрою

Цей пункт більше стосується червоної риби. Коли лососеві досягають статевої зрілості, вони відправляються з моря до прісних водойм, щоб продовжити вид і відкласти ікру. Після своєї природної місії риба починає деградувати - відмирають травна і гормональна системи. Відповідно, якщо риба не може нормально харчуватися і перетравлювати їжу, в її м'ясі зникають корисні елементи. Тоді м'ясо стає водянистим і блідим. Така риба не принесе шкоди для здоров'я. Однак в ній не буде корисних речовин і особливого смаку. При виборі риби варто звернути увагу на шкірку. Вона повинна бути однорідного кольору без видимих плям.

2. Звертайте увагу на охолоджену рибу

Іноді під виглядом свіжої охолодженої риби вам можуть продати размороженную. По-перше, така риба втрачає якість і поживні речовини. По-друге, у неправильно розмороженій рибі швидко накопичуються бактерії. Розпізнати розмороженную рибу неважко. Зазвичай такий продукт має деформовану форму, частки льоду, зламані плавники і хвіст.

3. Перевіряйте рибу на наявність шкідливих речовин

Деякі недобросовісні продавці йдуть на хитрість і збільшують вагу риби, використовуючи поліфосфати. Ці сполуки затримують воду в рибі. Після приготування "напхана" тушка стає маленькою і сіркою. Щоб не придбати рибу з поліфосфатами, варто придивлятися до поверхні філе. Воно не повинно неприродно блищати.

4. Уважно дивіться умови, в яких знаходиться жива риба

Вважається, що риба з акваріума - корисна і безпечна. У продавців немає можливості її заморозити або обробити поліфосфатами. Однак навіть свіжа риба не завжди корисна. Слід звертати увагу на акваріум в якому вона плаває. Там обов'язково повинен бути компресор. Вода повинна бути чистою. Риби не повинно бути занадто багато в посудині. Здорові особини плавають рівномірно і плавно. Їх вигляд не повинен бути болючим.

5. Цікавтеся, звідки привезена риба

Значна частина магазинної риби вирощується на спеціальних фермах. Однак такі особини менш корисні ніж ті, що жили в природних умовах. На фермах - великі скупчення риб, які можуть хворіти і поширювати інфекції. До того ж, часто зграї риб годують антибіотиками і пестицидами, які вже безпосередньо впливають на нас. Шукайте інформацію про місце вирощування риби на упаковці або запитуйте у продавця.

6. Звертайте увагу на вид риби

Якісна здорова риба - джерело корисних елементів. Щоб вибрати саме таку, подивіться на її вид. Очі особини повинні бути опуклими, без синців. Тушка повинна бути пружною - без вм'ятин. Є один спосіб перевірити рибу на свіжість. Спочатку покладіть її на долоню. Потім - простежте. Якщо риба якісна - вона буде триматися прямо.

7. Звертайте увагу на колір червоної риби

Значна частина людей вважає, що якщо в червоної риби яскраве м'ясо - вона натуральна і якісна. Однак продавці користуються стереотипами людей і часто "підфарбовують" рибу. Насправді м'ясо червоної риби повинно мати натуральний світло-рожевий колір. У м'якоті повинні бути світлі прожилки.

8. Придивляйтеся до луски

Луска може багато розповісти про вік риби. Якщо вона суха і негарна - продукт краще не брати. Крім того, на рибі повинна бути слиз без запаху (на річковий - більше, на морський - менше). Слиз захищає тварину від пошкоджень, бактерій і грибків.

Новини

Популярні теми форуму

analytics