Close button

Румуни вишикувалися в чергу за своїм першим електрокаром

Румуни вишикувалися в чергу за своїм першим електрокаром
Фото: Insideevs

Відразу після надходження в продаж, перший румунський електромобіль Dacia Spring зіткнувся з підвищеним попитом на домашньому ринку. За чотири години на машину було прийнято півтори тисячі замовлень, пише Ziarul Financiar. Для порівняння, рівно стільки нових електромобілів було продано в Румунії за весь 2019 рік, пише Ману Чаподзе, Insideevs.

У 2020 році в країні було реалізовано вже 2900 нових електромобілів, а в перші місяці 2021 року попит збільшився ще на 30%. Однак справжній бум продажів судячи з усього забезпечить саме Dacia Spring.

Виною всьому прийняті в країні заходи державної підтримки. Так Spring коштує 18 тисяч євро, що робить його найдешевшим новим електрокаром в країні. А з урахуванням субсидій, ціна падає і зовсім до 10 тисяч. Для порівняння найближчий конкурент Volkswagen e-Up! обійдеться жителям Румунії з урахуванням дотацій в 14 тисяч Євро.

Dacia Spring насправді є версією яка випускається в Китаї електромобіля Renault K-ZE, яку нарешті локалізували в Європі. В ході цього процесу машина отримала покращену батарею, яка тепер вміщає не 26,8, а 27,4 кіловат-години, чого вистачає на 230 кілометрів шляху по циклу WLTP. Невеликий електромотор потужністю всього 45 л.с. розганяє автомобіль до максимальної швидкості в 125 кілометрів на годину.

Відзначимо, що нове керівництво Renault кілька місяців тому вирішило уніфікувати модельний ряд марок Dacia і Lada - обидві належать французькому концерну.

Новини

Популярні теми форуму

analytics