Close button

Митниця відзвітувала про товарообіг України: лідери імпорту

Митниця відзвітувала про товарообіг України: лідери імпорту

За даними Державної митної служби, найбільшу кількість товарів України імпортує з Китаю, Німеччини і Росії, повідомляє Українські новини.

Про це йдеться в повідомленні Митної служби.

"Товарообіг за перші два місяці 2021 року склав 17,6 млрд доларів, що на 750 млн доларів більше, ніж за аналогічний період минулого року (16,8 млрд доларів)", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в січні-лютому в Україну імпортували товарів на 9,1 млрд, що на 387 млн доларів більше аналогічного періоду 2020 року.

Експортували з України товарів на 8,5 млрд доларів (збільшення експорту в порівнянні з аналогічним періодом склало 361 млн доларів), при цьому сальдо (різниця між експортом та імпортом) - негативне - 613 млн доларів.

Країни, які найбільше імпортували в Україну: Китай - 1,4 млрд доларів, Німеччина - 758 млн доларів і Росія - 730 млн доларів.

У свою чергу, найбільше з України експортували в Китай - на 1,1 млрд доларів, Польщу - на 649 млн доларів і Туреччину - 552 млн доларів.

У трійку найбільш експортованих з України товарів увійшли: чорні метали - на 1,5 млрд доларів; зернові - на 1,3 млрд доларів і руди - на 1,1 млрд доларів.

Найбільше імпортували в Україну: палива мінеральні, нафту і продукти її перегонки - 1,8 млрд доларів; котли, машини, обладнання - 853 млн доларів; електричні машини, обладнання та їх частини - 841 млн доларів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics