Close button

ЗМІ: Нідерланди ведуть таємні переговори з РФ щодо газу

ЗМІ: Нідерланди ведуть таємні переговори з РФ щодо газу
Фото: Pixabay

Нідерланди таємно продовжили переговори з Росією щодо газу, попри те, що відносини між країнами були заморожені у 2014 році через катастрофу малайзійського рейсу MH17 на Донбасі. Про це повідомляє DutchNews, посилаючись на розслідування порталу Follow the Money, повідомляє InfoResist.

"Після декількох років дипломатичного застою бізнес-спільнота відновила контакти між Нідерландами й Росією у 2017 році через свою спільну робочу групу з енергетики", – пише FTM.

Робоча група, до якої входять міністри з обох країн, була створена на початку 1990-х років. Вона щороку збирається для обговорення поточних економічних питань.

Портал зазначає, що після того, як у 2014 році на Донбасі ракетою з установки "Бук" був збитий MH17, а війська РФ вторглися в Україну, Гаага припинила дипломатичні й торговельні відносини з Москвою.

При цьому в парламенті Нідерландів офіційно не інформували про відновлення зв’язків. Зокрема, міністр закордонних справ Стеф Блок, відповідаючи на питання про двосторонні контакти з Росією, не згадав про робочу групу з енергетики, хоча вона продовжувала зустрічатися в Москві.

Журналісти вказують, що не випадково в проєкті "Північний потік-2" беруть участь і компанії, які відновили ці зв’язки, в тому числі російський “Газпром” і англо-голландська транснаціональна "Шелл".

Новини

Популярні теми форуму

analytics