Close button

Pfizer почали випробування на людях таблетки від коронавірусу

Pfizer почали випробування на людях таблетки від коронавірусу

Американська фармацевтична компанія Pfizer почала тестувати на людях новий препарат від коронавірусу. Ліки розроблено у вигляді таблеток, повідомляє Корреспондент.

Про це у вівторок, 23 березня, йдеться на сайті виробника.

"Якщо випробування пройдуть успішно, таблетку можна буде прописати на ранній стадії інфекції, щоб заблокувати розмноження вірусу до того, як пацієнти сильно захворіють", - йдеться в повідомленні компанії.

Як зазначив головний науковий співробітник Pfizer Мікаель Долстен, поки в дослідженні не виявили ніяких несподіваних проблем, і результати можуть бути отримані протягом декількох тижнів.

Якщо все піде добре, Pfizer може почати дослідження другої і третьої фаз на початку другого кварталу. Це потенційно дозволить їй подати заявку на дозвіл на екстрене використання препарату вже до кінця цього року.

"Нові ліки від Pfizer пов'язане з ферментом, який називається протеазой, з метою запобігання розмноження вірусу", - пояснюють розробники.

В агентстві відзначають, що ліки, які інгибують протеазу, успішно застосовуються при лікуванні ВІЛ і гепатиту С.

Під час випробувань буде оцінена безпека і переносимість препарату. Крім того, виробник тестує противірусні ліки, які вводяться внутрішньовенно. Планується, що воно буде використано при лікуванні хворих на більш важкій стадії захворювання - тих, яких вже госпіталізували, уточнили в Pfizer.

Новини

Популярні теми форуму

analytics