Close button

У Бельгії знайшли новий штам коронавірусу

У Бельгії знайшли новий штам коронавірусу

У бельгійському Льєжі знайшли нову мутацію коронавірусу, їй дали назву B.1.214. На її частку припадає близько 4% загального числа випадків заражень коронавірусом, повідомляє Страна.ua.

Про це повідомляє газета Le Soir.

Новий різновид було знайдена в лабораторії Університету міста Льєжа. 4% носіїв штаму - це набагато менше, ніж у британського мутанта (від 70% до 75% випадків), і він заінтригував вчених головним чином цікавою мутацією.

"Цей варіант привернув нашу увагу, тому що у нього була мутація, яку раніше ніколи не бачили", - сказав керівник лабораторії аналізу і секвенування COVID-19 університету Вінсент Бур.

Дослідники мають намір детально вивчити властивості штаму.

"Наразі секвеновані віруси сотні пацієнтів з цим варіантом. Ми бачимо, що він поступово збільшується в Бельгії, особливо в Брюсселі, Фламандському Брабанте і Ено. Але ми практично впевнені, що це не бельгійський штам", - додав Бур.

Новий штам поводиться не так, як інші. Зазвичай відбувається втрата фрагментів ДНК копіями. Бельгійський варіант, навпаки, збирає безліч доповнень.

Поки рано говорити, чи є він більш заразним або небезпечним, ніж інші варіанти. Новий штам виявлений у пацієнтів, які отримують амбулаторне лікування, а не тих, що знаходяться у відділеннях інтенсивної терапії. У вчених також немає ні найменшого уявлення про його стійкість до вакцин.

Поки штам B 1.214 не класифікується як "проблемний різновид", на відміну від його південноафриканського, британського і бразильського родичів.

Крім того, навіть немає впевненості в тому, що бельгійський варіант не узурпував свою "національність". Його виявили ще в січні в Бельгії, але він цілком міг прибути з Африки на південь від Сахари з пасажирами, що прилетіли.

Новини

Популярні теми форуму

analytics